Marita ir jauna un priecīga meitene, kurai patīk dzīvnieki.
Taču vēl pavisam nesen viņai bija gandrīz neiespējami atrasties mājdzīvnieku, – īpaši kaķu tuvumā. „Problēmas sākās, kad man bija trīspadsmit gadi. Esot ciemos pie tantes, kurai mājās ir kaķis, man pēkšņi uzpampa acis un palika grūti elpot, sākās klepus un es smaku nost. Aizbraucu pie ārsta, lai noskaidrotu, kas man kait. Bija jānodod analīzes, pēc kuru rezultātiem tika konstatēta alerģija pret kaķu spalvām,” stāsta Marita.

Ārsti brīdināja, ka alerģija var parādīties arī nenonākot tiešā kontaktā ar šiem dzīvniekiem. Tika izrakstītas zāles un iedots inhalators, ko lietot, kad meitene ir bijusi kontaktā ar alerģijas izraisītāju. „Lai arī es lietoju ieteiktos medikamentus, taču tie nekad nepalīdzēja novērst alerģiskas izpausmes pēc saskarsmes ar kaķu spalvām. Līdz ar to uzturēties vienā telpā ar šiem dzīvniekiem man bija praktiski neiespējami. Kad ciemojos pie vecmāmiņas, kurai ir kaķis, man bija tik smagas astmas lēkmes, ka nācās lietot inhalatoru vairākas reizes. Mani mocīja tāds klepus un elpas trūkums, ka šķita – varu nosmakt. Pat, ja biju tikai nelielā, īslaicīgā saskarē ar kaķi, man uzreiz uzpampa un ļoti niezēja acu plakstiņi. Alerģijskās izpausmes nepārgāja uzreiz pēc došanās projām no vietas, kur bijis šis dzīvnieks. Kad pārnācu mājās, lēkme varēja turpināties pat ilgāku laiku. Citreiz es naktī modos augšā no smaga elpas trūkuma, jo alergēns, kas ir asinīs, turpina darboties. Biju jau pieradusi pirms došanās ciemos jautāt cilvēkiem, vai viņiem mājās nav kaķu. Man šie dzīvnieki patīk, tāpēc biju bēdīga, ka man nevarēs būt savs kaķēns,” atklāj Marita.

Pagājušā gada oktobrī Marita devās uz draudzes „Kristus Pasaulei” trīs dienu nometni inkaunteru, kur kalpotāja lūdza Dievu par meitenes atbrīvošanu no alerģijas. Pēc aizlūgšanas viņa ticēja, ka ir dziedināta un, aizbraucot mājās, lūgšanā regulāri turpināja apliecināt Dieva vārdu, ka ir pilnībā brīva no jebkādām veselības problēmām. „Tā kādu dienu es aizgāju ciemos pie draudzenes, kur uzturējos samērā ilgi. Zināju, ka draudzenei ir kaķis, taču tajā brīdī par to neiedomājos. Kad devos projām, viņa man teica: „Klau, tev taču bija alerģija pret kaķiem, bet tagad viss ir kārtībā!” Patiešām! Man nebija sākušas uzpamt acis, un es varēju brīvi elpot. Tad sapratu, ka esmu dziedināta. Pēc tam vēlreiz ciemojos mājās, kur bija kaķis, un nolēmu pilnībā pārliecināties, ka man vairs nav alerģijas. Šoreiz es jau dzīvnieku paņēmu rokās un ilgāku laiku glaudīju un pabužināju. Viss bija kārtībā, un lēkme tā arī nesākās,” atceras Marita.

„Tagad esmu pārliecināta, ka varu droši braukt ciemos pie vecmāmiņas un palikt tur vairākas dienas. Man vairs nav jābrīdina draugi un radinieki, ka nedrīkstu nonākt saskarē ar viņu kaķi. Dievs ir patiešām varens! Ja senāk to zināju tikai no citu cilvēku liecībām, tad tagad Dievu esmu piedzīvojusi pati. Ja arī jūs ciešat no alerģijām, tad noteikti ziniet, ka Dievam visas lietas ir iespējamas – Viņš var un grib dziedināt arī jūs! Es visiem novēlu noticēt Jēzum Kristum, iesaku apmeklēt dzīvu draudzi, lūgt, lasīt Bībeli un nešaubīties, ka Dievs jums sniegs vēl vairāk, nekā spējat sagaidīt!” tā ar prieku saka Marita.

Maritas Blank liecību pierakstīja Laura Gruševa