Kā parasti, mūsu draudzes mājas grupās mēneša beigās notiek neformālie pasākumi,
kuru mērķis ir veicināt sadraudzību gan savā starpā, gan vispirms jau ar tiem, kuri vēl nepazīst Dievu. Parasti grupu cilvēki liek lietā visu izdomu, lai šie pasākumi būtu interesanti, atraktīvi un lai katrs, kurš pirmo reizi kontaktējas ar mūsu draudzes cilvēkiem, justos pieņemts, mīlēts un gaidīts. Šādu sadraudzību veicina gan spēles, gan dažādas aktivitātes, gan sarunas nepiespiestā gaisotnē. Protams, mēs stāstām arī par to, kā Dievs izmainījis mūsu dzīves un kādas pozitīvas pārmaiņas esam guvuši, tieši esot draudzē „Kristus Pasaulei”. Šoreiz par saviem neformālajiem pasākumiem stāsta Indra Kalniņa un Dainis Daubers.

Indra: Šajā reizē mēs bijām pirtī. Tur bija gan tvaika pirts, gan sauna gan aukstais baseins. Spēlējām arī biljardu un iepazīšanās spēles. Pasākums ilga vairākas stundas un mēs kopā bijām 18 cilvēki, mani ieskaitot. Četri cilvēki pie mums bija pirmo reizi, bet vēl divi – tādi, kas laiku pa laikam piedalās mūsu pasākumos, tomēr mājas grupu vēl regulāri neapmeklē.

Bijām ieplānojuši liecības par to, ko Dievs ir darījis mūsu dzīvē. Šī bija jau trešā reize, kad mūsu neformālie pasākumi notiek pirtī. No pieredzes zinājām, cik grūti cilvēkus ir sapulcēt vienkopus, jo visiem patīk gan pirts, gan peldēties baseinā. Tāpēc mēs jau pašā sākumā, organizējot šo pasākumu, bijām ieplānojuši kafijas pauzi un īpaši sarūpējuši divas tortes.

Mūsu mājas grupas cilvēki bija sagatavojuši vairākas liecības. Jaunie cilvēki bija atvērti, visi klausījās. Daži no viņiem kaut ko jau zināja par Dievu, bet citi Evaņģēlija vēsti dzirdēja pirmo reizi. Bija ļoti laba atmosfēra, kas patika gan mūsu viesiem, gan arī pašiem grupas cilvēkiem. Viss bija labi noorganizēts.

Visu mēnesi kopš iepriekšējā neformālā pasākuma mēs lūdzām un īpaši plānojām tieši šo reizi. Mājas grupas tikšanās reizēs pārrunājām kļūdas un daudz lūdzām tieši par šo pasākumu. Visvairāk mēs lūdzām tieši par tiem cilvēkiem, kurus pirmo reizi aicinājām uz mūsu sadraudzību. Mēs lūdzām, lai viņi tiek uz neformālo pasākumu un lai tā laikā viņi piedzīvo Dieva pieskārienu un žēlastību. Lūdzām arī par paša pasākuma norisi, par to, lai būtu labvēlīga un nepiespiesta atmosfēra. Ļoti svarīgi, lai cilvēki šādas sadraudzības laikā justos labi un mājīgi, pieņemti un mīlēti. Tad arī nevajag pārāk daudz vārdu, jo pats Dievs aizskar viņus caur mums. Tomēr arī mums pašiem no savas puses ir jāizdara viss, lai pasākums būtu labi noorganizēts. Ja ir slikta organizācija un kļūmes sīkumos, labā noskaņa zūd.

Šādu pasākumu lietderība ir arī tur, ka to organizējot un plānojot, saliedējamies arī mēs paši kā komanda. Mūsu grupā ir arī vairākas krievu tautības meitenes, kuras jau ir stabili iekļāvušās grupā, regulāri uzņemas pienākumus un kurām var uzticēties.

Dainis: Šo neformālo pasākumu mēs pavadījām atpūtas kompleksā „Akvalande”. Pāris stundas relaksējāmies dažādās pirtīs, baseinos, džakuzi un citās ūdens procedūrās. Kopā šoreiz bijām seši, mani ieskaitot, bet bija arī divi jauni cilvēki. Pasākumā gaitā raiti ritēja sarunas par Dievu. Kopumā pasākums noritēja labi. Bijām apmierināti. Abi pasākuma viesi plāno apmeklēt arī mūsu draudzi. Protams, vienmēr jau var labāk!”

To arī novēlam visiem mājas grupu vadītājiem, kā arī aicinām tevi pievienoties draudzes neformālajiem pasākumiem, kas norisinās katra mēneša pēdējā nedēļā.

Artūrs Danenbaums un Marija Graudiņa.