Draudzes līderiem – mājas grupu un kalpošanu vadītājiem lielās aizņemtības dēļ samērā reti sanāk komunicēt savā starpā.
Taču G12 vīzijas draudzē, kurā liela loma ir cilvēku savstarpējām attiecībām un sadraudzībai, šāda komunikācija ir absolūti nepieciešama. Kopš šā gada marta draudzē ir vīru un sievu grupu tīkls. Līdz ar to draudzes līderu grupas ir divas – sievu un vīru. Kopā tās veido vienotu mācītāja komandu. Vairākas reizes gadā mācītāja komanda ieplāno pasākumu visas dienas garumā, kurā tās dalībnieki var atpūsties, nodarboties ar sportiskām aktivitātēm un arī draudzēties savā starpā. Uz šiem pasākumiem bieži tiek aicināti arī komandas dalībnieku dzīvesbiedri ar bērniem.

31. jūlijā mācītāja komandas vīri un sievas devās kopīgā braucienā ar airu laivām pa Gauju. Šis bija jau otrais laivu brauciens, pirmais bija pagājušogad, kad komandas dalībnieki ar kanoe laivām pārvarēja aptuveni 20 kilometru posmu no Līgatnes līdz Siguldai. Šoreiz maršruts tika izvēlēts garāks, starta bija aptuveni 10 kilometrus aiz Cēsīm, bet galapunkts – Līgatnē pie pārceltuves. Līdz ar to dalībnieki paši varēja skatīt skaistās Ērgļu klintis, kur visi uzkavējās apmēram stundu, kā arī braukt garām daudzām citām skaistām vietām – klintīm, alām, dolomīta un smilšakmens atsegumiem. Skaistā, pirmatnējā daba Gaujas Nacionālā parka teritorijā, kur cilvēka rokām nav ļauts iejaukties, priecēja visus pasākuma dalībniekus un atklāja Dieva varenību. Daudzi varēja piedzīvot asas izjūtas, braucot cauri krāčainiem posmiem Gaujā. Arī laiks, vismaz brauciena sākumā, bija lielisks. Kaut arī vēlāk sākās lietus, liekas, ka tas daudziem nemaz netraucēja, jo līt sāka tieši brīdī, kad komanda bija piestājusi krastā, lai atpūstos un nopeldētos. Peldētāji varēja izbaudīt negaidīto dušu no debesīm un krāšņo varavīksni, kura bija redzama turpat ūdenī un liecināja, ka mūsu un Dieva derība joprojām ir dzīva.

Vislielāko sajūsmu izsauca vairāki drosmīgie, kas lēca no Ērgļu klintīm Gaujā vairāk nekā no desmit metru augstuma. Pirmais nolēca Arvis. Viņu pavadīja vētrainas ovācijas no draudzes cilvēku puses, kā arī vēroja diezgan krietns bariņš cilvēku no malas. Pēc tam lēca mācītājs Mārcis un drosmīgā Agneta. Pašās beigās, tēvu iedrošināti, no klints Gaujā nolēca arī Nauris un Ričards.

Apmēram trīsdesmit kilometrus garais posms tika pārvarēts apmēram 7 stundās. Noguruši, taču pozitīvu emociju pārpilni, pasākuma dalībnieki vēlu vakarā atgriezās Rīgā.

Lēcieni Gaujā:

Artūrs Danenbaums.