Pēc neliela perioda savu darbību ir atsākusi Maldas mājas grupa,
kas šā gada 1. aprīlī atkal aicināja cilvēkus uz neformālo pasākumu, lai veidotu ciešāku draudzību savā starpā.

Šoreiz Maldas grupas cilvēki aicināja ikvienu no savām paziņām atklāt sevī mākslinieka talantu un nodarboties ar dekupāžu.

Dekupāža – vārds cēlies no franču valodas découpe, kas nozīmē “izgriezt”. Tā ir dekoratīva virsmu apdares tehnika. Pamatā dekupāža balstās uz dekoratīvu fragmentu izgriešanu no apdrukātiem materiāliem un šo elementu kombinēšanu, līmēšanu un lakošanu uz dažāda materiāla un lieluma virsmām, piešķirot tām māksliniecisku izskatu. Ar šo metodi var izgreznot vai atjaunot izskatu jebkura izmēra un vecuma priekšmetam.

Malda izsaka lielu pateicību Undīnei no savas grupas, kurai pašai ļoti patīk šī nodarbošanās un kura palīdzēja Maldai, uzzinot visu par dekupāžu, tās rašanos, nepieciešamajiem materiāliem un tehniku. Pēc tam viņa savas zināšanas prasmīgi nodeva viesiem un palīdzēja apgūt šo interesanto procesu.

Dekupāža ir salīdzinoši laikietilpīga nodarbošanās, tāpēc brīvākos brīžos, kamēr žūst apstrādātie priekšmeti, dalībniecēm bija iespēja vienai ar otru tuvāk iepazīties, uzdot visdažādākos jautājumus, kā arī vēlāk padalīties ar stāstiem par smieklīgiem atgadījumiem no savas dzīves, kas labi sasaucas ar pirmo aprīli – joku dienu.

Līga Paņina.