Draudzē „Kristus Pasaulei” ir aizvadīts otrais inkaunters šajā gadā,
kas kā ierasts savus dalībniekus no visas Latvijas aicināja uz Purgaiļu viesmīlīgajām telpām. Cilvēkus sagaidīja draudzes „Kristus Pasaulei” mācītāji un komanda, kas katru dienu sāk ar lūgšanām un Bībeles lasīšanu, lai nokļūtu Dieva klātbūtnē un iegūtu Svētā Gara spēku, ko pēc tam visas dienas garumā varētu nodot tālāk dalībniekiem. Nedēļu pirms tam trīs dienas tiek gavēts un lūgts par inkauntera veiksmīgu norisi, lai ikviens cilvēks saņemtu to, pēc kā šeit ir ieradies.

Inkauntera apmeklēšanas mērķi ir visdažādākie. Cilvēki, kas brauc uz šejieni pirmo reizi, visvairāk gaida atbrīvošanas kalpošanu, lai piedotu tiem, kam nav piedevuši, lai uz visiem laikiem atstātus atkarības, un salauztu lāstus, bet tie, kas nolemj uz inkaunteru doties atkārtoti, nāk ar saviem konkrētiem mērķiem, kurus atrisināt vai piepildīt var vienīgi Dievs.

Pēdējā inkauntera dienā cilvēki dalījās ar savām liecībām, kas atklāja, cik dažādos veidos Dievs var uzrunāt cilvēku un pārveidot dzīvi, atrisinot samilzušas problēmas. Ikviens ir saņēmis savu atbildi, vienam tas ir izmainīts raksturs, citam iegūts skaidrs prāts un domas, cits dziedināts fiziski no bezmiega un sāpēm, un atbrīvots no depresijas. Katra no liecībām rāda, ka Dievs aizvien darbojas caur saviem cilvēkiem, Viņš grib un var palīdzēt ikvienam, vai tā ir maza vai liela vajadzība.

Līga Paņina.